Οι νοσοκομειακοί ιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, βιώνουν όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας  τις τραγικές συνέπειες της εφαρμοζόμενης (μνημονιακής και αντικοινωνικής) κυβερνητικής πολιτικής στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Κυρίως όμως, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών στην ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης των ψυχικά ασθενών και στην προσβασιμότητα των τελευταίων σε ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Εδώ και τέσσερις μήνες (από τον Μάρτιο δηλαδή του 2012) οι ιατροί στο ΨΝΘ παραμένουν απλήρωτοι στο σκέλος που αφορά στην εφημεριακή-υπερωριακή τους απασχόληση, με άγνωστo ακόμη το πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Παράλληλα, οι ιατροί του ΨΝΘ εκφράζουν την έντονη ανησυχία και αντίθεσή τους στην, εις βάρος των αναγκών των ασθενών, συρρίκνωση των υποδομών του νοσοκομείου, μέσω της εν κρυπτώ ψήφισης του νέου οργανισμού του ΨΝΘ, ο οποίος προβλέπει την κατά 25-35% μείωση των ψυχιατρικών κλινών βραχείας νοσηλείας.

Εν συντομία, ενώ οι ανάγκες για υπηρεσίες ψυχικής υγείας, και ειδικότερα για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες αυξάνουν συνεχώς υπό τον αφόρητο «βραχνά» της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης  η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης αφήνει απλήρωτους τους νοσοκομειακούς ιατρούς και συρρικνώνει τις υποδομές ψυχιατρικής περίθαλψης.

Βάσει της απόφασης της συνέλευση τους (Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012) οι ιατροί του ΨΝΘ:

  • διεκδικούν το αυτονόητο, την άμεση δηλαδή καταβολή των δεδουλευμένων τους
  • κατανοώντας τις εκρηκτικές ανάγκες υγείας των ασθενών τους δηλώνουν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στην άμεση προοπτική συρρίκνωσης των υποδομών του ΨΝΘ
  • καλούν τους εργαζόμενους του ΨΝΘ και το εργασιακό σωματείο του νοσοκομείου στην οργάνωση κοινής γενικής συνέλευσης (Πέμπτη 12/7/2012 11.30πμ) και στην ανάληψη κοινών αγωνιστικών δράσεων
  • τέλος, καλούν την Πέμπτη 12/7/2012 11 πμ τους ιατρούς του ΨΝΘ σε παράσταση διαμαρτυρίας, για επίδοση της απόφασής τους, στα γραφεία της διοίκησης’, καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσ/κης – ΕΝΙΘ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: iatronet.gr